SCHC-coach Van Hesteren moedeloos: 'Maken steeds dezelfde fouten'

© Orange Pictures
UTRECHT/BILTHOVEN - SCHC-coach Gilles van Hesteren had tegen Kampong geen wonderen verwacht maar de oefenmeester baalde alsnog flink. Dat was niet vanwege de nederlaag, maar op de manier hoe deze tot stand kwam.
We laten alles los en worden eilandjes
Gilles van Hesteren, coach SCHC
"We zijn niet zo blij. Wat ik vervelend vind is dat we niet leren van onze fouten", analyseert Van Hesteren. "Fouten maken mag maar niet steeds dezelfde fouten."
"Af en toe word je er ook wel moedeloos van. Maar dat is ook wel weer het mooie van het vak. Soms heb je heel veel controle en soms helemaal niet", aldus de oefenmeester die rustig blijft. "We moeten met elkaar blijven samenwerken en vertrouwen hebben in elkaar. De stem verheffen en met de vuist op tafel heeft denk ik geen zin. Het zijn grote jongens."

Flinke nederlaag

Tegen Kampong kwam SCHC nog wel op een 0-1 voorsprong. "Veel te snel daarna wordt het 3-1 voor Kampong. Dat was ook zo tegen Pinoké en Oranje Rood. Dat is gewoon niet goed", zegt Van Hesteren.
In het vierde kwart gaf SCHC het helemaal weg en werd de marge door Kampong flink uitgebreid. "We laten alles los en worden eilandjes. Nu moeten we onze rug rechten en door." SCHC staat voorlaatste. Volgende week is hekkensluiter Hurley de tegenstander.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.