Pieter Langedijk
Pieter Langedijk © Website IJsselmeervogels
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/PROVINCIE UTRECHT - IJsselmeervogels en Spakenburg hebben zaterdag allebei hun oefenwedstrijd gewonnen. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg wonnen van OFC Oostzaan, terwijl de Blauwe buren beter waren dan Urk.

IJsselmeervogels langs OFC

Pieter Langedijk was de grote man aan de zijde van IJsselmeervogels. Hij was verantwoordelijk voor beide treffers tijdens de 2-1 overwinning op de Westmaat. Langedijk draaide de wedstrijd om, nadat Niels Butter OFC op voorsprong had gezet. Volgende week speelt IJsselmeervogels een oefenwedstrijd tegen DVS'33 uit Ermelo.

Spakenburg rekent af met Urk

De voetballers van Spakenburg waren op eigen veld te sterk voor Urk. Aan de blauwe zijde van de Westmaat werd het 3-1. Al na acht minuten zette Roy Tol de Blauwen op voorsprong, maar al snel was het via Pieter Brands die de 1-1 maakte. Na rust zorgden Jeffrey van de Groep en Ferebory Koumouro voor de eindstand.

Sportlust'46 verrast GVVV

GVVV is de voorbereiding begonnen met een nederlaag tegen regiogenoot Sportlust'46. De Woerdense ploeg won thuis met 4-2 van de tweededivisionist uit Veenendaal. Namens de thuisploeg waren Mark van de Weijden (twee keer), Mo Bendadi en Quincy Arends de doelpuntenmakers. Jordi Bitter en Bilal Tmim wisten te scoren voor GVVV.

DOVO loopt tegen nederlaag aan

DOVO kreeg op het eigen Panhuis een nederlaag om de oren. De Veenendaalse ploeg uit de derde divisie ging met 2-0 ten onder tegen GVV Unitas. De doelpunten van de bezoekers uit Gorinchem vielen in de 35e en de 72e minuut.