Spakenburg moet zich bewijzen voor de ogen van Meijers

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Met de nieuwe trainer Eric Meijers, hij begint maandag aan zijn klus, als aandachtig toeschouwer op de tribune speelt Spakenburg zaterdag in de Tweede divisie thuis tegen Excelsior Maassluis. Interim-trainer Chris de Graaf zal willen voortborduren op het goede resultaat van afgelopen zaterdag, toen Katwijk met 4-2 werd verslagen.
Met Excelsior Maassluis treffen de Blauwen een opponent die ook op een betere seizoensstart zal hebben gerekend. De formatie van trainer Dogan Corneille eindigde vorig jaar als tweede, maar presteert dit seizoen ronduit wisselvallig. In uitwedstrijden gaat het overigens wel beter dan in eigen huis. Daar haalde Excelsior pas vier punten, in uitwedstrijden al negen.
Daar stelt Spakenburg een fraaie reeks tegenover. Inclusief de bekerduels tegen SDO en ASWH zijn de Blauwen al zes thuiswedstrijden ongeslagen. Toch staat Spakenburg op de 13e plaats twee plaatsen onder Excelsior Maassluis.

HISTORIE

Spakenburg en Excelsior Maassluis speelden negen keer tegen elkaar op de westmaat. Vier keer won Spakenburg, drie keer Excelsior. Die drie zeges kwamen allemaal in de laatste vier duels tot stand. De doelcijfers zijn met 17-8 wel ruim in Spakenburgs voordeel, maar dat komt vooral door de 6-0 uit 1977.
Bij Spakenburg kan de van Aris Limassol overgekomen spits Robin Eindhoven nog steeds niet debuteren. De Cypriotische voetbalbond heeft hem nog niet vrijgegeven. Verder zijn Mike Vreekamp, Nathaniel Will en Olaf van de Sande geblesseerd. Argjend Selimi is geschorst.

LIVE

Spakenburg - Excelsior Maassluis begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.