Oud-Statenlid en -partijleider GPV Gert Schutte (82) overleden

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Gert Schutte, voormalig partijleider van het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV), is na een kort ziekbed overleden. Schutte was in de jaren zeventig lid van de Provinciale Staten in Utrecht.
Jarenlang werd de gereformeerde politicus gezien als het staatsrechtelijke geweten van de Kamer. Schutte was twintig jaar lang partijleider van het GPV, tot kort nadat die partij in 2001 opging in de ChristenUnie.
Schutte diende van 1974 tot 1978 in de Provinciale Staten van Utrecht en werkte als ambtenaar en plaatsvervangend gemeentesecretaris in Zeist. In 2006 leidde hij het onderzoek naar het trapdrama op de Oudegracht in Utrecht. Dat jaar stortte een houten kadetrap in, waarbij een dode en vele gewonden vielen.
Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie, prijst Schutte tegenover het ANP als "alom gewaardeerde vertegenwoordiger van de christelijk-sociale politiek". "We delen nu in het verdriet om zijn heengaan, maar ook in de troost dat hij is Thuisgekomen in het Vaderhuis", aldus Segers. "Namens alle Haagse ChristenUnie-mensen wensen we de familie kracht en troost toe."
Schutte overleed in Zeist in de nacht van maandag op dinsdag op 82-jarige leeftijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.