Balk blij dat hij weer 90 minuten kreeg: 'Maar best wel kapot'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Remco Balk komt steeds vaker voor in de plannen van FC Utrecht-trainer René Hake. De 20-jarige aanvaller is bijna helemaal topfit. In vier dagen tijd speelde hij 110 minuten en dat draagt natuurlijk aan die fitheid bij.
Het is lekker om die 90 minuten vol te maken
Remco Balk
"Ik ben best wel kapot", geeft Balk na het oefenduel met Willem II (2-1) toe. Tegen Vitesse deed hij als invaller twintig minuten mee. Tegen de Tilburgers speelden hij woensdag de hele wedstrijd. Als linksbuiten, maar ook even op de nummer tien positie. "Op het laatst voelde ik wel wat kramp. Maar het is lekker om die 90 minuten vol te maken. Dat heb ik nog niet vaak gedaan dit seizoen."
Balk draaide een goede voorbereiding bij het eerste maar hij kreeg corona. Zijn herstel duurde een aantal weken. De laatste tijd maakt hij steeds vaker minuten in het eerste. Hij kreeg al de hele wedstrijd het vertrouwen in het KNVB Bekerduel tegen SteDoCo.
In de eredivisie viel hij in tegen NEC (6'), AZ (12'), Heerenveen (26), Willem II (2') en Vitesse (19') viel hij in. In het oefenduel tegen Willem II mocht hij de hele wedstrijd zijn kunsten vertonen.

Balk scoort

Maar de oefenwedstrijd liep niet zoals gehoopt. Er werden weinig kansen gecreëerd en FC Utrecht verloor met 2-1 op het trainingsveld van Willem II. "We legden er te weinig energie in. Dat ging de tweede helft iets beter. We kwamen tot meer kansen." De grootste kans na rust was voor Balk zelf. Zijn schot leek het doel in te gaan. "Die werd helaas nog net geblokt."
Als Balk die treffer had gemaakt dan had hij zijn stempel gedrukt op het oefenduel. In de eerste helft schoot hij namelijk de enige Utrechtse treffer binnen. "Moussa (Sylla, red) had een goede actie en gaf hem goed voor. Ik schoot hem lekker binnen."
In de hoofdmacht van FC Utrecht kwam Balk tot nu toe acht keer in actie. Scoren deed hij in een officieel duel nog niet. Wel gaf hij twee assists.

Veel basisspelers in actie

Tegen Willem II trad FC Utrecht met aardig wat basisspelers aan. Internationals Timber, Douvikas en Boussaid ontbraken en alleen Mahi en Van de Streek kregen rust.
Dat had volgens Balk niets te maken met het feit dat zondag op kansloze wijze werd verloren van Vitesse. Maar de zure nasmaak van die nederlaag werd niet weggespoeld. "Dat denk ik niet want je hebt niet gewonnen. We moeten natuurlijk van zondag leren maar het daarna ook op zij zetten. Het is natuurlijk altijd zuur."