Liveblog: FC Utrecht onderuit bij Vitesse

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht wil met een goed gevoel de interlandbreak in. Opnieuw speelt de ploeg van hoofdtrainer René Hake een subtopper. Nadat vorige week werd afgerekend met Willem II nemen de Utrechters het vandaag in Arnhem op tegen Vitesse.
Het duel is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg, Pieter van Schaick en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd.

Eindstand: 2-1

7' Nikolai Frederiksen (1-0)
45+2' Riechedly Bazoer (2-0)
77' Arthur Zagre (2-1)
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Liveblog:

90+13' Het is afgelopen in Arnhem. FC Utrecht verliest met 2-1 van Vitesse. De reacties zijn later online beluisteren/lezen.
90+9' Opnieuw Maarten Paes! De Utrechtse sluitpost zorgt er in de slotfase voor dat de marge 2-1 blijft.
94+5' Maarten Paes! De doelman houdt met twee goede reddingen zijn ploeg op de been.
90+4' Tot twee keer toe is Vitesse dichtbij de 3-1. FC Utrecht komt goed weg.
90+1' Maher krijgt geel na een elleboogstoot De middenvelder is hierdoor geschorst voor het duel met Cambuur Leeuwarden op 21 november.
90' Er komen tien minuten blessuretijd bij in Arnhem.
89' De kopbal van Vitesse-speler Huisman vliegt maar net naast het Utrechtse doel!
85' Wissel FC Utrecht. Warmerdam gaat eraf voor Mohamed Mallahi.
77' DOELPUNT FC UTRECHT! Uit het niets komt FC Utrecht op 2-1 tegen Vitesse. Zagre schiet van zo'n 35 meter, doelman Schubert laat de bal door de handen glippen.
De 2-1 van FC Utrecht
73' Janssen gaat opnieuw in de fout, Frederiksen stormt met de bal op het Utrechtse doel af. Benamar grijpt net op tijd in.
70' Wissels FC Utrecht. Hake voert twee wijzigingen door. Ter Avest en Timber gaan naar de kant. Mahi en Balk komen erin.
67' Douvikas brengt meer energie in de wedstrijd. De Griek rent richting de zestien en schiet. Geen doelpunt.
64' FC Utrecht heeft nog geen antwoord op de tactiek van Vitesse. "Het is wel meer een wedstrijd geworden", ziet analist Kruys.
63' De Mobiele Eenheid heeft zich inmiddels gemeld bij het uitvak van FC Utrecht.
57' De wedstrijd gaat weer verder nadat de rook is verdwenen en de fakkels van het veld zijn verwijderd.
48' De wedstrijd ligt even stil. Er vindt een blessurebehandeling plaats bij Vitessenaar Rasmussen.
46' Wissels FC Utrecht. Van de Streek en Sylla zijn in de kleedkamer achter gebleven. Douvikas en Zagré zijn de vervangers.
46' De tweede helft is begonnen.

Rust

45+2' DOELPUNT VITESSE! Utrechter Bazoer doet zijn oude club pijn. Van zo'n 35 meter schiet hij Vitesse op 2-0 voorsprong tegen FC Utrecht. Gelijk na de treffer is het rust.
De 2-0 van Vitesse
45' Analist Gert Kruys weet niet wat hij ziet in Arnhem. "We worden weggespeeld."
39' Frederiksen schiet hoog over! De aanvaller van Vitesse had de 2-0 op zijn voeten.
32' Het lukt FC Utrecht niet om aanvallend iets te brengen. "Alles en iedereen staat stil", aldus Kruys.
29' Vitesse blijft de druk erop houden. De omhaal van Wittek vliegt naast het Utrechtse doel.
28' Hoofdblessure bij Benamar. Het is de vraag of de verdediger door kan. Jong FC Utrecht-speler Rick Meissen is gaan warmlopen.
27' Schot van Bero! Benamar gooit zich ervoor. Hoekschop Vitesse.
20' "Utrecht heeft heel veel moeite met de wisselpass van Bazoer", aldus analist Kruys. "Daarbij hebben Ter Avest en Benamar het heel moeilijk."
18' Actie van Openda die de Utrechtse zestien binnen dringt. De bal komt bij Bero. Zijn schot wordt onschadelijk gemaakt.
13' 'Deze moet erin', aldus analist Gert Kruys. Ramselaar komt oog in oog met Vitesse-doelman Schubert. De Arnhemse sluitpost verwerkt het schot tot hoekschop.
9' Kans! Janssen kan vrijwel direct zijn fout herstellen. De aanvoerder kopt naast het Arnhemse doel.
7' DOELPUNT VITESSE! Verdediger Willem Janssen gaat in de fout en levert de bal in. Frederiksen profiteert en schiet de thuisploeg op 1-0 voorsprong.
De 1-0 van Vitesse
4' Hoekschop Vitesse. Het Arnhemse gevaar wordt geweken. De thuisploeg heeft weer op de eigen speelhelft de bal.
1' Er is afgetrapt in De Gelredome.

Opstellingen:

Vitesse: Schubert; Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Bero, Tronstad, Wittek; Buitink, Openda, Frederiksen
FC Utrecht: Paes, Warmerdam, Janssen, Benamar, Ter Avest; Maher, Timber, Ramselaar; Boussaid, Van de Streek, Sylla

Warmlopen:

- Vitesse ontving FC Utrecht 36 keer eerder in de eredivisie. De Arnhemmers wonnen 25 keer. FC Utrecht veroverde drie keer in de Gelredome de drie punten.
- In de eredivisie staat FC Utrecht derde met vier punten meer dan nummer vijf Vitesse.
- Bij Vitesse spelen voormalig FC Utrecht-spelers Riechedly Bazoer en Oussama Tannane.
- Topscorer aan de zijde van FC Utrecht is Bart Ramselaar met zes treffers. Loïs Openda maakte namens Vitesse dit seizoen tot nu toe de meeste doelpunten, namelijk vijf.
- Bij FC Utrecht staat Adam Maher op scherp. Krijgt hij vandaag een gele kaart dan mist hij het duel tussen Cambuur Leeuwarden en FC Utrecht op 21 november.