Persfotograaf bij keel gegrepen en camera gestolen in Bunschoten: man (58) aangehouden

Archieffoto.
Archieffoto. © Inno Kurnia, Pixabay
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In Bunschoten-Spakenburg is vanavond een persfotograaf mishandeld. De man werd bij de keel gegrepen en zijn camera werd afgepakt. Dat gebeurde op De Hooistreep bij een condoleance van een man die dit weekend op mysterieuze wijze overleed. Na de mishandeling is een 58-jarige verdachte aangehouden. Volgens De Gooi- en Eemlander gaat het om de uitvaartverzorger. De camera is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.
De politie bevestigt dat er rond 19.15 uur een melding binnenkwam van de mishandeling. Politiewoordvoerder Cornelie Hoogeveen: "De fotograaf zei dat hij op de openbare weg zijn werk stond te doen en journalisten, ook persfotografen, moeten veilig hun werk kunnen doen. Collega's zijn direct ter plekke gegaan en hebben na een gesprek met de fotograaf een 58-jarige verdachte kunnen aanhouden. Op zijn aanwijzingen hebben we de foto-apparatuur teruggekregen en overgedragen aan de persfotograaf."
De fotograaf maakte het na de mishandeling lichamelijk goed maar is wel heel erg geschrokken. Hij was in opdracht van De Gooi- en Eemlander foto's aan het maken van de bijeenkomst toen de vlam in de pan sloeg. "Hij greep me een paar seconde bij de keel", vertelde de aangeslagen fotograaf vanaf het politiebureau tegen RTV Utrecht.

Geschokt

De persfotograaf werkt al jarenlang voor verschillende media in de regio, waaronder RTV Utrecht. De eindredactie van RTV Utrecht reageert geschokt op het incident. "Wij werken al jarenlang samen met deze fotograaf en kennen hem als een rustige en professionele fotograaf die altijd keurig zijn werk doet. Journalisten moeten te allen tijde met rust gelaten worden tijdens hun werk. Agressie is écht ontoelaatbaar."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.