Utrechter Khalid L. zes jaar de cel in voor professionele thuisbezorgservice van harddrugs

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Het is volgens de rechtbank bewezen dat Khalid L. de baas was van een drugslijn waar dag in dag uit harddrugs besteld konden worden. De 29-jarige Utrechter moet om die reden zes jaar de gevangenis in.
De drugslijn werd vanuit een woning in Overvecht bemand door een medeverdachte. Bestellingen van gebruikers kwamen hier binnen en vanuit diezelfde lijn werden drugskoeriers en -runners aangestuurd.
Niet alleen was L. degene die op de achtergrond beslissingen nam, concludeerde de rechtbank vandaag, ook zorgde hij ervoor dat de voorraad harddrugs wordt aangevuld wanneer deze op dreigde te raken en stuurde hij ook koeriers naar België om daar klanten van harddrugs te voorzien.

De directeur

Het OM eiste eerder acht jaar gevangenisstraf tegen wat de OvJ "de directeur van de drugsgroothandel" noemde. Hij zou in de maand december alleen al een omzet van zo'n 90.000 euro hebben gedraaid.
L. kwam bij de politie in beeld na de aanhouding van een groot aantal drugsrunners eind vorig jaar. Op de telefoon van een van die dealers stond een telefoonnummer dat in een eerder onderzoek van Khalid L. bleek te zijn, die luisterde naar de bijnamen Carlito en Kalito. De politie ontdekte dat het nummer inmiddels in gebruik was als zogenoemde dealertelefoon bij een drugslijn.

Professionele karakter

De rechtbank hield vandaag rekening met de rol van verdachte, het professionele karakter van de drugslijn en de grote hoeveelheden drugs die zijn aangetroffen in combinatie met het aangetroffen wapen. Ook woog de rechter mee dat L. eerder veroordeeld is voor drugsgerelateerde feiten. "Hij lijkt geen afstand van dit soort criminele activiteiten te willen nemen."
Naast de gevangenisstraf moet L. een bedrag van ruim 62.000 euro aan de staat betalen "vanwege het voordeel dat hij uit deze drugshandel heeft genoten".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.