FC Utrecht begint eredivisie met overtuigende winst op Sparta

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht is het seizoen 2021/2022 uitstekend begonnen. De Utrechters speelden tegen Sparta Rotterdam overtuigend en dat resulteerde in de 4-0 overwinning.
2' Adam Maher (1-0)
65' Mark van der Maarel (2-0)
75' Anastasios Douvikas (3-0)
90+3' Simon Gustafson (4-0, penalty)

Droomstart

Dankzij Adam Maher kende FC Utrecht een droomstart. Al in de 2e minuut kregen de Utrechters een vrije trap op zo'n zeventien meter afstand van het Rotterdamse doel. Maher ging achter de bal staan en schoot hem fraai in de kruising: 1-0.
De Utrechters bleven vervolgens aandringen en creëerden een lawine aan kansen. Zo kwam Gyrano Kerk tot twee keer toe, door twee uitstekende passes van Bart Ramselaar, oog in oog met Sparta-doelman Okoye te staan. De eerste poging ging naast, bij de tweede poging stond de doelman zijn mannetje. Ook afstandsschoten van onder andere Maher en Boussaid gingen niet raak waardoor de ruststand 1-0 was.
In de rust voerde Sparta-trainer Henk Fraser een aantal wijzigingen in waardoor het anders ging spelen. Hier had FC Utrecht zichtbaar moeite mee. Dat leverde via invaller Emegha van Sparta enkele gevaarlijke momenten op.

Routinier en debutant vergroten voorsprong

Toch was het FC Utrecht dat opnieuw tot score kwam. In de 65e minuut gooide Timber de bal voor het Spartaanse doel waarna Mark van der Maarel de 2-0 binnenkopte.
Daarmee was het nog niet gedaan. Invaller Anastasios Douvikas had nog geen tien minuten in de eredivisie in zijn benen of de spits was al van de nul af. Na een voorzet van Syllian Mokono, ook een invaller, kon hij de bal van dichtbij tegen de touwen schieten: 3-0.
In de blessuretijd van de wedstrijd werd het ook nog 4-0. Een schot van Utrechter Mokono vloog tegen de hand van een Spartaan aan: penalty. Invaller Gustafson faalde niet vanaf de penaltystip en bepaalde zo de eindstand.
Volgende week zaterdag reist FC Utrecht op zaterdagavond af naar het noorden van het land. Om 21:00 uur neemt de ploeg van Hake het op tegen FC Groningen.