Nederlands hockeyers geven op EK in slotfase voorsprong weg tegen Duitsland

© Orange Pictures
UTRECHT/BILTHOVEN - Het is de Nederlandse hockeyers niet gelukt om ook de tweede wedstrijd op het EK te winnen. Oranje kwam in Amstelveen tegen Duitsland op 2-0 voorsprong, maar het duel eindigde door twee late treffers uiteindelijk in 2-2.
Seve Van Ass had Nederland na vijf minuten hockeyen op 1-0 voorsprong gebracht. Die stand stond tot de 44e minuut op het scorebord, toen maakte Bilthovenaar Thierry Brinkman er 2-0 van.
De tweede buit leek binnen voor Oranje. Twee minuten voor tijd maakte Jan Christopher Rühr namens Duitsland echter de aansluitingstreffer. Een minuut later werd de stand helemaal rechtgetrokken door Lukad Windfeder. Vanuit een strafcorner bepaalde hij de eindstand op 2-2.
Nederland, met Kampong-spelers Sander de Wijn, Jip Janssen, Lars Balk, Jonas de Geus en Robbert Kemperman in de selectie, won vrijdag het openingsduel van de groepsfase van het EK met 3-0 van Frankrijk. Oranje speelt dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Wales, dat in de eerste poulewedstrijd met 8-1 verloor van Duitsland.