Jurriën Timber debuteert voor Oranje

© Orange Pictures
UTRECHT - Utrechter Jurriën Timber heeft vanavond zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal. De verdediger, die over twee weken 20 wordt, mocht in de basis beginnen in het oefenduel tegen Schotland. Het werd 2-2.
Timber behoort tot de EK-selectie van Nederland, maar hij speelde nog geen minuut voor Oranje. Vanavond mocht hij aan de zijde van Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt uit Abcoude starten centraal in de verdediging.
Nederland kwam twee keer op achterstand, maar Memphis Depay schoot tot twee keer toe de gelijkmaker binnen. Komende zondag wacht het tweede en laatste oefenduel in aanloop naar het EK. Dan is in Enschede Georgië de tegenstander. De eerste EK-wedstrijd is op 13 juni tegen Oekraïne.
Timber debuteerde in maart 2020 in het eerste elftal van Ajax. Afgelopen seizoen veroverde hij een basisplaats bij de Amsterdammers. Na het wegvallen van Virgil van Dijk kwam voor Timber een plek vrij bij Oranje.
Timber begon zijn voetbalcarrière bij de amateurclub DVSU, in de Utrechtse wijk Lunetten. Vervolgens werd hij ontdekt door Feyenoord, en later trok hij naar Ajax. Zijn broers Quinten en Dylan spelen komend seizoen voor FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.