Wethouder Bunschoten belooft snel luiken voor meer privacy op toilet begraafplaats

© GinoPress
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wethouder Wim de Jong van Bunschoten heeft beloofd dat er snel luiken komen voor de ramen van de wc op begraafplaats Memento Mori. De ruiten zijn een doorn in het oog van velen, omdat ze niet verduisterd zijn.
De ChristenUnie was voornemens gisteravond in de gemeenteraad een motie in te dienen, om de wethouder aan te sporen sneller iets te doen aan de ruiten. "Je moet letterlijk met de billen bloot als je dat toilet gebruikt", zei fractievoorzitter Broekmaat van de ChristenUnie eerder.
De motie kwam uiteindelijk echter niet in stemming, omdat de ChristenUnie zelf, na antwoorden van de wethouder, genoegen nam met de belofte dat de wethouder snel actie zou ondernemen. Wethouder de Jong: "De luiken worden echt binnenkort geplaatst. Omdat het een monument is aan de binnenkant en niet aan de buitenkant."
Daarnaast ging het in de vergadering ook over de bereikbaarheid van de wc. Er loopt namelijk een grindpad heen, niet ideaal voor mindervaliden. Ook daar beloofde de wethouder mee aan de slag te gaan: "We gaan goed kijken hoe we het nog beter toegankelijk kunnen maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.