Opgestapte Buijtelaar nu wethouder in Wijk bij Duurstede: 'Ik kan niet stilzitten'

© Gemeente Amersfoort
AMERSFOORT/WIJK BIJ DUURSTEDE - Hans Buijtelaar, die 30 april opstapte als wethouder in Amersfoort, heeft een nieuwe functie. Hij wordt tijdelijk wethouder in Wijk bij Duurstede. De VVD'er vervangt Eric Balemans die de komende tijd om gezondheidsredenen afwezig is.
"Mij past het nu om Eric Balemans beterschap te wensen. Ik had liever gezien dat hij op zijn plek had kunnen blijven zitten", reageert Buijtelaar, die eind vorige maand na elf jaar vertrok als wethouder in Amersfoort vanwege het aanhoudende gesteggel over de westelijke rondweg. "Het is raar om van 100 naar 0 te gaan in één stap. Ik heb toch elf jaar ziel en zaligheid gegeven in Amersfoort, maar het is een eer dat ik nu ben gevraagd door Wijk bij Duurstede."
Buijtelaar zegt dat hij ongeveer een week na zijn terugtreden in Amersfoort is benaderd. "Ik heb toen bedenktijd gevraagd en uiteindelijk ja gezegd. Ik kan niet goed stilzitten en heb mijn hart verloren aan het openbaar bestuur. Het is ontzettend leuk en interessant om maatschappelijk relevant te kunnen zijn."
Volgens de gemeente Wijk bij Duurstede blijft Buijtelaar maximaal vier maanden aan de gemeente verbonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.