Knallen in Utrecht veroorzaakt door zware explosieven, politie doet oproep aan dader en wil camerabeelden

UTRECHT - Volgens de politie zijn de drie knallen die gisterochtend veel Utrechters wekten, veroorzaakt door zware explosieven in het Muiderslotplantsoen in Zuilen.
Een camera legde de doffe knallen vast
Bij de 112-meldkamer kwamen gisteren rond 05.15 uur veel telefoontjes binnen over de enorm harde knallen. Niet alleen uit Utrecht, ook uit Vleuten en Maarssen. In eerste instantie leken de knallen afkomstig uit de omgeving van winkelcentrum Rokade, maar na het uitkammen van de buurt vond de politie niets.
Schade door explosieven in Muiderslotplantsoen.
Schade door explosieven in Muiderslotplantsoen. © RTV Utrecht
Een oplettende buurtbewoonster meldde RTV Utrecht gisteren in de loop van de ochtend dat er op het Muiderslotplantsoen afdrukken in de grond te zien waren. De politie heeft daar onderzoek gedaan en is tot de conclusie gekomen dat op deze locatie zware explosieven zijn afgegaan. Wat voor explosieven zijn gebruikt, wordt momenteel in een laboratorium onderzocht.
Donkere plek bij pad Muiderslotplantsoen.
Donkere plek bij pad Muiderslotplantsoen. © Ingezonden
Het is nog een raadsel wie er achter de ontploffingen zit. "Daarom doen wij een beroep op degene die de explosieven heeft afgestoken om zich te melden", aldus de politie, die graag ook getuigen wil spreken en op zoek is naar beelden van beveiligingscamera's in de buurt.
Politie-onderzoek in het Muiderslotplantsoen.
Politie-onderzoek in het Muiderslotplantsoen. © Efe

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.