Geld en sieraden gestolen van ouder echtpaar na babbeltruc over gif in de waterleiding

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een echtpaar (71 en 79) uit Utrecht is afgelopen maandag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Het stel werd gebeld door een 'gemeentemedewerker' omdat er mogelijk gif in de waterleiding van hun huis aan de Zamenhofdreef zat. De medewerker wilde graag langskomen om dit te verhelpen.
Vijf minuten later stonden er een man en vrouw voor de deur. Het echtpaar liet ze binnen, waarop ze het huis van de slachtoffers inspecteerden. Toen ze in de keuken aankwamen, werd de kraan hard aangezet, zodat het echtpaar niet kon horen wat er in de rest van hun huis gebeurde.
De 'medewerkers' gaven niet veel later aan genoeg gezien te hebben en vertrokken weer. Een dag later kwam het echtpaar erachter dat een groot geldbedrag en juwelen zijn gestolen.

Signalement

De politie onderzoekt de zaak en heeft een signalement vrijgegeven van de daders. De man die aanbelde is ongeveer 27 jaar, heeft een normaal postuur en is 1.83 lang. Hij is licht getint, heeft blond haar en droeg witte handschoenen en donkere kleding. Ook droeg hij een zwart mondkapje.
De vrouwelijke verdachte is ongeveer 25 jaar oud, 1.65 lang en heeft een normaal postuur. Ze is licht getint en heeft lang, zwart haar. Ze droeg witte handschoenen en een strakke, zwarte rok en een trui met blauw-witte strepen en had ook een zwart mondkapje op.
Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.