Nieuwegeiner die dochtertje (2) misbruikte voor webcam veroordeeld tot celstraf

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Een 38-jarige Nieuwegeiner die zijn tweejarige dochtertje voor een webcam misbruikte, is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee en half jaar, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.
De man moet zijn dochter ook een schadevergoeding betalen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie, twee weken geleden. Toen werden de verdenkingen uitvoerig met de verdachte besproken.

Webcam

De rechtbank vindt bewezen dat de Nieuwegeiner in 2014 zijn eigen dochtertje seksuele handelingen bij hem liet verrichten, terwijl hij voor een webcam met iemand aan het chatten was. Het misbruik werd door die persoon stiekem gefilmd. Toen de beelden later opdoken op het internet, is aangifte gedaan bij de politie.
De politie wist de man uiteindelijk na intensief speurwerk aan te houden. De verdachte heeft bekend dat hij zijn eigen dochtertje heeft misbruikt. Dit gebeurde naar eigen zeggen één keer.

Eerder veroordeeld

De Nieuwegeiner is eerder veroordeeld voor een zedendelict. In april 2014 legde de politierechter in Zutphen hem een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur op met een proeftijd van 2 jaar voor het schenden van de eerbaarheid. Het misbruik van zijn dochtertje vond dus plaats tijdens de eerder opgelegde proeftijd.
Uit een psychologisch onderzoek blijkt dat de man last geeft van meerdere stoornissen. Om te voorkomen dat hij opnieuw de fout ingaat, moet hij zich laten behandelen. Ter bescherming van het slachtoffer legt de rechtbank hem ook een contactverbod op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.