Schitterende goal invaller helpt FC Utrecht aan belangrijke zege

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft dankzij invaller Othmane Boussaid de tweede overwinning op rij geboekt. De Belgische middenvelder schoot zijn ploeg tegen Sparta Rotterdam vlak voor tijd schitterend naar de zege: 1-0.
Vrijwel meteen na de aftrap kreeg Bart Ramselaar een enorme mogelijkheid om de score te openen. De middenvelder uit Amersfoort faalde echter oog in oog met Sparta-doelman Okoye. Die gemiste kans zou uiteindelijk het verhaal van voor de rust te worden.

Weer veel gemiste kansen

Joris van Overeem (schot hoog over) en Gyrano Kerk (slordige balaanname) hielpen daarna twee goede kansen om zeep, waardoor beide ploegen de kleedkamer opzochten zonder doelpunten.
Na de pauze kwamen de bezoekers beter voor de dag, terwijl Utrecht moeite had het spel van de eerste helft op de mat te leggen. Kansen werden er nauwelijks meer gecreëerd en dus besloot trainer Hake in te grijpen. Eerst kwamen Mimoun Mahi (de laatste weken op schot) en Othmane Boussaid binnen de lijnen in een poging alsnog een doelpunt te maken.

Goudhaantje Boussaid doet het

Tien minuten voor tijd mocht Remco Balk nog zijn debuut maken. Het was echter niet de van FC Groningen overgekomen aanvaller die Utrecht alsnog de zege bezorgde. Boussaid - de afgelopen tijd veelvuldig in verband gebracht met een tijdelijk of definitief vertrek - besloot van afstand aan te leggen en zag zijn schot schitterend de linkerkruising invliegen: 1-0.

Tweede zege op rij

Dankzij de overwinning klimt FC Utrecht met 24 punten naar de achtste plaats en is het toegetreden tot het linkerrijtje van de eredivisie. Het is de tweede overwinning op rij voor de ploeg van Hake, nadat er vorige week werd gewonnen van Heracles Almelo. Woensdag neemt Utrecht het in Alkmaar op tegen AZ.