Meeste nieuwe besmettingen in veiligheidsregio Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het RIVM meldt vandaag 650 nieuwe coronabesmettingen in de provincie Utrecht. Dat zijn er 39 meer dan gisteren. Er is één nieuwe ziekenhuisopname bij gekomen en er zijn de afgelopen dag vier sterfgevallen gemeld in onze provincie. De veiligheidsregio Utrecht heeft daarmee de meeste nieuwe besmettingen.
In de stad Utrecht kwamen er het afgelopen etmaal 110 besmettingen bij en in Amersfoort 74. In Bunschoten is er nog altijd een hoge besmettingsgraad, met 105 positieve tests per 100.000 inwoners. In de afgelopen 24 uur kwamen er daar 23 positieve tests bij.
Landelijk is het aantal nieuwe coronagevallen gestegen met 431. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kwamen er 8630 meldingen van positieve tests binnen.
Het aantal sterfgevallen is toegenomen met 38, vrijdag waren dat er 98. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in die 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven Sinds het begin van de uitbraak zijn 813.787 mensen positief getest en overleden 11.566 mensen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.