Meeste besmettingen vandaag in de veiligheidsregio Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de provincie Utrecht binnen 24 uur zit net als gisteren en eergisteren weer onder de duizend. Het RIVM in Bilthoven telde het afgelopen etmaal 822 nieuwe besmettingen.
Gisteren waren het er 784 en eergisteren 931. De vier dagen daarvoor waren er elke dag meer dan duizend besmettingen in de provincie.
Toch springt Utrecht er landelijk met dit cijfer weer bovenuit. Het is vandaag de veiligheidsregio met de meeste nieuwe besmettingen. Landelijk steeg het cijfer ook weer, met 10.447 positieve testresultaten. Een dag eerder werden er 9872 gemeld, maar dat blijken er na correctie nu 9853.
In totaal werden in de provincie Utrecht 7 patiënten met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er nog 27. Drie mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, maar niet per se in de afgelopen 24 uur. Soms duurt het even voor mensen die bezwijken aan corona in de cijfers worden opgenomen.
De meeste besmettingen waren er in Utrecht (156), Amersfoort (112) en Veenendaal (78). Bekijk in de kaart hieronder het aantal besmettingen in jouw gemeente (omgerekend per 100.000 inwoners).
Het RIVM heeft tussen dinsdag en woensdagochtend 106 sterfgevallen geregistreerd die zijn gerelateerd aan Covid-19. Een dag eerder waren dat er 116.
In de afgelopen week waren er in ons land 81.561 positieve tests en 500 sterfgevallen. Het aantal besmettingen loopt al weken op. Met de strenge lockdown hoopt het kabinet daarin verandering te brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.