Tien Utrechters geven voorsprong uit handen tegen ADO Den Haag

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht is in de eigen Galgenwaard tegen ADO Den Haag niet verder gekomen dan een gelijkspel. De Utrechters kwamen nog op 1-0 voorsprong, maar na een rode kaart van Dalmau wist ADO via Kramer de stand gelijk te trekken.

Ranglijst

Hake wacht nog altijd op zijn eerste winst als trainer van FC Utrecht. Onder zijn leiding speelde FC Utrecht drie keer gelijk en verloor het eenmaal. FC Utrecht is nu de nummer negen van de eredivisie.

Grote kansen gemist

In de openingsfase was het FC Utrecht dat het iniatief had. De Domstedelingen deelden via Van de Streek en Kerk speldenprikjes uit, maar in het eerste kwartier was er nog geen echte scoringskans genoteerd. De grootste kans was er in de twintigste minuut. Mimoun Mahi kon alleen op doelman Koopmans van ADO af. Zijn schot was zwak en vloog gemakkelijk in de handen van de Haagse sluitpost.
Tien minuten later kwam Gyrano Kerk in dezelfde situatie terecht. Ook zijn poging was niet goed en werd makkelijk gevangen door Koopmans.

Aanvallende impuls

In de rust zorgde trainer René Hake voor aan aanvallende omzetting. Middenvelder Joris van Overeem bleef in de kleedkamer achter, hij werd vervangen door de Spaanse spits Adrián Dalmau. De aanvallende gedachte wierp in de 48e minuut al zijn vruchten af. Verdediger Justin Hoogma wist van dichtbij de 1-0 binnen te schieten.

Oliedomme Dalmau

De ingevallen Dalmau, die eindelijk meerdere wedstrijden inzetbaar was na lang blessureleed, kon in de 66e minuut alweer de kleedkamer in. De Spanjaard beging twee keer een felle overtreding en kreeg beide keren geel en dus kon hij inrukken.
Hake voerde vervolgens een aantal verdedigende wissels door om de 1-0 voorsprong met tien man te behouden. Maar dit lukte niet. Zes minuten voor tijd was het uitgerekend voormalig FC Utrecht-speler Michiel Kramer die van dichtbij de 1-1 op het scorebord zette.
48' Justin Hoogma (1-0)
84' Michiel Kramer (1-1)