Daling coronabesmettingen in provincie Utrecht stagneert

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn tussen zaterdagochtend en zondagochtend 474 personen positief op het coronavirus getest. Dat is meer dan gisteren, toen er 372 provinciegenoten positief op het virus zijn getest.
Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarmee lijken de cijfers in de provincie verder te stagneren. Bij elkaar opgeteld zijn er dit weekend 846 mensen positief op het virus getest, dat waren er vorig weekend 833.
Veruit de meeste besmettingen waren er vandaag in de stad Utrecht. Met 106 personen is de stad verantwoordelijk voor bijna een kwart van het aantal besmettingen in de provincie. De minste besmettingen waren er in Renswoude en Eemnes, daar werd slechts één inwoner positief op het virus getest.

Landelijk kleine afname

Landelijk nam het aantal coronagevallen in Nederland iets af. Daar werden de afgelopen dag 5407 positieve tests geregistreerd door het RIVM. Dat waren er gister nog 6076.
Het totaal aantal in Nederlandse ziekenhuizen opgenomen coronapatiënten is gestegen tot 1933. Dat zijn er 31 meer dan zaterdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Op de intensive cares liggen nu 540 coronapatiënten, tien minder dan een dag eerder. Daarnaast liggen er 447 andere patiënten op de ics, 28 minder dan zaterdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.