Opnieuw beroving na afspraakje via dating-app: 'Wees gezond wantrouwig'

© Tobias Bos
SOEST - Een 24-jarige man uit Lisse dacht gisteravond een leuke date te hebben in Soest. Dit liep even anders, want hij werd bijna beroofd.
De man had via een dating-app contact gekregen met een vrouw en de twee maakten een afspraakje om elkaar te zien in Soest op de Spoorstraat. Toen hij daar om 19.40 uur aankwam zag hij geen vrouw. Wel werd hij belaagd en bedreigd door drie mannen. Ze probeerden zijn spullen te pakken, maar het slachtoffer wist weg te rennen.
De verdachten zijn volgens de politie drie mannen. Na de mislukte straatroof, gingen ze ervandoor. De politie hoopt dat getuigen zich melden omdat er de afgelopen periode meer meldingen en aangiften zijn gedaan van mensen die zijn bedreigd, afgeperst of mishandeld na een afspraakje via een dating-app.
Het gaat volgens de politie om verschillende apps waarmee anoniem een afspraak kan worden gemaakt. "Wees gezond wantrouwig als het gaat om een onbekend contact. Probeer meer informatie in te winnen voor het afspreken en wees terughoudend met het geven van persoonlijke informatie", aldus het relatie-advies van de politie.
Signalementen van de drie verdachten kun u vinden op de website van de politie Midden-Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.