Twee verdachten aangehouden die vrouw (91) beroofden met babbeltruc in Amersfoort

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De politie heeft vandaag een 47-jarige vrouw en 42-jarige man aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 91-jarige vrouw uit Amersfoort bestolen te hebben met een 'Ramadan-babbeltruc'.
Op donderdagmiddag 18 juni gaat de deurbel bij de vrouw. Er staat een vrouw voor de deur die haar een overgebleven ramadanmaaltijd aanbiedt. De bewoonster vindt het een lief gebaar en besluit de vrouw binnen te laten.

Voordeur op een kier

Beiden gaan naar de keuken waar het eten wordt neergezet. Het slachtoffer heeft dan niet door dat de vrouw de voordeur op een kier heeft laten staan. Niet veel later komen een andere vrouw en een man stiekem haar huis binnen. Ze doorzoeken kasten in de woonkamer en slaapkamer en gaan er onder meer met de inhoud van een sieradenkistje vandoor. Onder meer de trouwring van de bewoonster en van haar overleden man zijn weg.
Een oplettende overbuurvrouw zag de man en vrouw door de straat lopen. Omdat ze het niet vertrouwde heeft ze het duo gefilmd. De beelden zijn getoond in Bureau Hengeveld en Opsporing Gezocht. Dankzij tips van kijkers lukte het de recherche uiteindelijk de identiteit van de verdachten vast te stellen en ze aan te houden.

Derde verdachte

De vrouw die bij de dame op leeftijd aanbelde, wordt nog gezocht. Van haar is geen beeldmateriaal. Ze is licht getint, droeg een hoofddoek en is vrij klein. Ze heeft een stevig postuur en wordt tussen de 30 en 35 jaar oud geschat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.