Kabinet komt toch met 'dringend advies' voor mondkapjes op middelbare scholen

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
UTRECHT - Voor middelbare scholen komt er een dringend advies om een mondkapje te dragen. Dat meldt het ministerie van Onderwijs, na overleg met onder andere de VO-raad. Het advies geldt vanaf 5 oktober. Schoolbesturen beslissen zelf of een mondkapje verplicht wordt op hun scholen. Leerlingen mogen het mondkapje weer afdoen zodra ze in de klas zitten. Het advies geldt niet voor kinderen op basisscholen.
Op sommige scholen in Utrecht gold dit "dringende advies" al. Bij de elf middelbare scholen die onder de Willibrord Stichting vallen, zoals het Sint Bonifatius College in Utrecht, dragen de leerlingen sinds begin dit schooljaar een mondkapje in de gangen. Eenmaal in de klas gaat het mondkapje af.
Deze werkwijze gaat nu voor alle scholen in Nederland gelden. Het is een van de manieren waarop verspreiding van het coronavirus moet worden voorkomen. Gisteren pleitte premier Rutte er in de Tweede Kamer nog voor om de richtlijnen voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes niet op scholen in te voeren. Hij zei toen ook dat minister Slob permanent met de onderwijssector praat en dat er "altijd nieuwe inzichten kunnen ontstaan".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.