Galgenwaard proefstadion voor meer publiek?

© FCU Photo
UTRECHT - Het is nog onduidelijk of de Galgenwaard één van de stadions is waar in oktober gaat worden geëxperimenteerd met meer toeschouwers tijdens wedstrijden in het betaald voetbal. De KNVB laat weten dat daar nog niets over kan worden gezegd. "Wij werken op dit moment nog aan de plannen en gaan die vervolgens eerst met de overheid overleggen. Want uiteindelijk bepalen zij wat er mag en wat niet mag."

Nodig om te overleven

Interim-directeur De Jonge van de Eredivisie CV zei donderdag bij de NOS dat het experiment er komt en dat de regering er achter staat. "We gaan kijken wat er kan, of mensen op minder dan anderhalve meter van elkaar kunnen zitten. Niet in het hele stadion, maar in een paar vakken. Met een mondkapje, zoals nu in het openbaar vervoer."
De huidige coronaregels laten een stadionbezetting toe van hooguit 40 procent. Volgens De Jong is het toelaten van meer publiek hard nodig, omdat de sector anders niet overeind blijft.

FC Utrecht

FC Utrecht wil ook niet zeggen of de Galgenwaard één van de stadions is waar proefgedraaid gaat worden. "Wij verwijzen naar de KNVB, we hebben afgesproken dat de clubs daar individueel niet op in gaan", laat een woordvoerder van de club weten.
FC Utrecht speelt in oktober thuiswedstrijden tegen Heerenveen en FC Twente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.