Jong FC Utrecht doet zichzelf tekort bij de start van de Keuken Kampioen Divisie

© RTV Utrecht
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft de seizoensopening van de Eerste divisie met 1-2 verloren van FC Eindhoven. Op Sportcomplex Zoudenbalch zagen zo'n 100 toeschouwers Jong FC Utrecht goed beginnen aan het duel, alleen vergat de ploeg van trainer René Hake zich te belonen. Kansen waren er voor Malawi en Hilterman. Uit het niets scoorde Kaj de Rooij voor Eindhoven de 0-1.
Trainer René Hake in gesprek met verslaggever René van den Berg: 'We doen onszelf tekort'
Na rust kwam Jong FC Utrecht langszij. Na een mooie solo van Mokono kon Pieters van dichtbij scoren. Twintig minuten voor tijd bracht Jong FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer aanvaller Hugo Botermans ten val en dat zorgde voor een omstreden strafschop.
Jong FC Utrecht-speler Fabian de Keijzer: 'Zonde'
Lorenzo van Kleef benutte de strafschop en in de resterende minuten wist Jong FC Utrecht niet meer te scoren. Zo verloor de ploeg van René Hake net als vorig seizoen de seizoensouverture in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week gaat Jong Utrecht op bezoek bij FC Volendam.