Veenendaal minder goed bereikbaar en flinke hinder op A12 door wegwerkzaamheden

Archieffoto
Archieffoto © Koen Laureij
VEENENDAAL - Op de A12 bij Veenendaal start volgend weekend groot onderhoud aan de snelweg. De weg is om die reden vijf weekenden op rij deels dicht. Volgens Rijkswaterstaat zijn door de werkzaamheden ook Veenendaal, Wageningen en Ede minder goed bereikbaar dan normaal.
Rijkswaterstaat gaat op de A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord in beide richtingen het versleten asfalt vervangen en versterken. Er komt stil asfalt voor terug. Daarnaast wordt onderhoud gepleegd aan bermen, de verlichting en geleiderails.
De A12 is een drukke weg die de Randstad met Duitsland verbindt. Rijkswaterstaat verwacht dat de werkzaamheden flink hinder zullen veroorzaken en adviseert mensen die in de weekenden over de A12 willen rijden om vooraf te bedenken of die reis echt nodig is.

Omleidingsroutes

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zijn de werkzaamheden opgesplitst in deeltrajecten. Op die manier hoeven niet beide rijrichtingen tegelijkertijd afgesloten te worden. Als de weg dicht gaat, moet verkeer aan de noordelijke kant van de A12 omrijden via de A1 en A50. Aan de zuidelijke kant kan het verkeer de A50, A15 en A2 gebruiken. Dat levert minimaal een half uur extra reistijd op.
De wegwerkers beginnen steeds op vrijdag vanaf 21.00 uur en werken door tot maximaal maandag 05.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.