FC Utrechtfan: coronamaatregelen in Galgenwaard werken prima (maar: het kan beter)

UTRECHT - In stadion Galgenwaard was vanavond tijdens de wedstrijd FC Utrecht - Heerenveen eindelijk weer publiek aanwezig. En dat was voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis. De oefenwedstrijd werd met 4-1 gewonnen door de thuisclub maar wat vooral opviel, waren alle coronamaatregelen buiten het veld. RTV Utrecht vroeg een vaste bezoeker van het stadion om een recensie. "Per saldo was het best een positieve avond maar er moet her en der nog wel echt een beetje geschaafd worden."
Voor de eerste wedstrijd met publiek sinds het begin van de coronacrisis konden seizoenkaarthouders zich aanmelden. Aan de hand van de aanmeldingen werd het publiek verdeeld over de verschillende tribunes. Volgens onze recensent werkte de indeling van het stadion naar behoren. Bezoekers moesten zich op een bepaalde tijd melden, en dit zorgde ervoor dat er geen drukte voor de poort was.
Voetbalfans konden zittend ook genoeg afstand houden. Nadeel was wel dat de muziek erg hard stond, aldus onze gevoelige criticus, waardoor mensen moesten schreeuwen om elkaar te verstaan. Onhandig, want schreeuwen is volgens de coronaregels verboden.
Wat ook minder goed werkte, was de horeca. Die zou mensen op hun zitplaats bedienen. "Werkt niet", was het keiharde oordeel van onze dorstige recensent. "Er is te weinig voorraad en er zijn te weinig bezorgers. Gevolg is dat mensen nu via de deur bij de horecapunten drinken krijgen."
En ook de sfeer blijft een verbeterpuntje, aldus de fanatieke fan van de rood-witten. "Het voetbal is goed maar de sfeer is er niet. Maar nu is het een oefenpot, dus dat kan meespelen." Ook blijft het vreemd dat vanwege het weinige publiek alles op het veld extra goed te horen is. "Ook de schwalbes", zegt de fan. "Dacht net dat er eentje doodging. Was gelukkig niet zo."
Een aantal supporters protesteert tegen deze manier van voetbal bijwonen
Een aantal supporters protesteert tegen deze manier van voetbal bijwonen © RTV Utrecht
De FC Utrechtfan was niet de enige die tijdens en na de wedstrijd zijn bedenkingen had bij sommige zaken in het stadion. Ook een paar leden van de harde kern van FC Utrecht voerden actie. Zij trokken hun shirt uit en gingen met hun rug naar het veld staan, vermoedelijk uit protest tegen alle maatregelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.