Pontje Ameide geteisterd door jongerenoverlast: 'Schippers dreigen te stoppen'

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
AMEIDE - Blijft het voetveer over de Lek bij Ameide nog varen? Jongeren zorgen volgens de schippers voor zoveel overlast dat ze dreigen te stoppen. Het bestuur van het pontje vreest dat er dan niks anders opzit dat de pont uit het vaart te halen.
'Het was bijna dagelijks deut'
"Het probleem is niet helemaal nieuw", zegt Andries Nellestijn van het bestuur van Voetveer De Overkant. "Maar wat het nu compliceert is de coronasituatie." Volgens Nellestijn staan jongeren aan weerszijden van de loopbrug richting de aanlegsteiger. Mensen die naar de overkant willen moeten zich erlangs wurmen en voelen zich daar niet prettig bij.
Er is meer overlast: jongeren varen stukken mee om in het water te springen (mag niet), schelden de schippers soms uit en gooien met modder. "De schippers zijn het helemaal zat omdat we een periode hebben gehad waarin het bijna dagelijks deut (foute boel, red) was. Dus de schippers dreigen te stoppen."
Praten met de jongeren, een wijkagent laten meevaren, de beheerder van het terrein op de jongeren afsturen: het hielp allemaal niet. "Wat kun je nog meer doen? Aan het begin van de voetbrug posteren in uniform en zorgen dat ze eraf blijven. Op het moment dat je je kont keert is het weer deut. Het is gewoon een lastig probleem."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.