IJsbeerjong Yura overleden in Ouwehands Rhenen

© Ouwehands Dierenpark
RHENEN - Yura, een van de twee ijsbeerjongen die in november werden geboren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, is overleden. Dat meldt de dierentuin vandaag. Het park stelt dat de dood van het ijsbeerjong komt door een "zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden".
De exacte toedracht van het overlijden donderdagavond van het half jaar oude diertje wordt nog onderzocht. Hoofd dierverzorging José Kok noemt het hartverscheurend om het ijsbeertje te verliezen. "Het komt wel eens voor dat kort na de geboorte een jong overlijdt, of dat de moeder met haar instinct ervoor kiest een jong te laten overlijden omdat de kansen op overleven voor dat jong nihil zijn. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de moeder dan ziet of aanvoelt dat het jong iets mankeert. Het is verschrikkelijk een jong te moeten verliezen na een half jaar."
De tweeling Yuka en Yura kwam in november 2019 ter wereld. In maart kwamen zij samen met hun moeder voor het eerst naar buiten. De afgelopen weken was de kleine tweeling volgens de dierentuin volop aan het ravotten met elkaar of met hun moeder. De tweeling groeide goed en was erg actief, aldus Ouwehands Dierenpark. De moeder en het andere jong hebben uitgebreid afscheid genomen van de kleine ijsbeer.
Het is voor het eerst in jaren dat Ouwehands Dierenpark een ijsbeertje verliest. In de dierentuin zagen meerdere ijsberen al het levenslicht, om na een aantal jaar naar een ander park te verhuizen. Zo wordt bijgedragen aan het internationale fokprogramma om de diersoort in stand te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.