Verzorgers DierenPark Amersfoort: olifantenjong waarschijnlijk dood

Olifant Indra.
Olifant Indra. © Dierenpark Amersfoort
AMERSFOORT - De verzorgers in DierenPark Amersfoort gaan ervan uit dat olifant Indra een dood jong in haar buik heeft. Het zwangere slurfdier is al maanden over tijd.
Een maand geleden werd al rekening gehouden met een 'minder positief scenario'. Daarna bleef het lang stil. De dierentuin kreeg veel vragen over de zwangere Aziatische olifant en verzorger Rob Saris beantwoordt die nu in een vlog.
"We hebben echo's gemaakt, maar zijn weinig meer te weten gekomen. Wij als verzorgers gaan ervan uit dat het kalf van Indra niet meer leeft."
Wat moet er nu gebeuren met de levenloze foetus, vragen velen zich af. "We hebben geen kant en klaar stappenplan", zegt Saris. Het hangt van heel veel factoren af. We vinden het fijn dat iedereen zo meeleeft. We hopen natuurlijk met z'n allen enorm op een klein olifantje."
Eerder vandaag kwam nog ander vervelend nieuws uit DierenPark Amersfoort: drie jonge wolven zijn ingeslapen omdat ze een oogafwijking hadden. Daardoor werden ze belemmerd in hun ontwikkeling en groei.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.