Tip van juf Brigit in tijden van corona: proefjes doen!

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Proefjes doen: super leuk en leerzaam! Tijdens het doen van een proefje leren kinderen een opdracht uit te voeren aan de hand van een stappenplan. Je moet goed kunnen begrijpend lezen om het uit te voeren. Daarnaast leer je voorspellen (wat gaat er gebeuren?), verslagleggen (wat gebeurt er?) en verklaren (waarom gebeurt dit?). Leerzaam toch? Daarom vandaag een proefje als tip!
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Je hebt nodig: een emmer water, een mandarijn en 10 minuten tijd.
Stap 1: Vul de emmer met water.
Wat gaat er gebeuren als je de mandarijn in de emmer water doet?
Stap 2: De mandarijn mag nu in de emmer met water.
Wat is er gebeurd?
Stap 3: Haal de mandarijn uit het water.
Stap 4: Pel de mandarijn.
Stap 5: Doe de mandarijn opnieuw in de emmer met water?
Wat is er gebeurd?
Hoe denk je dat dat komt?
De mandarijn zinkt zonder schil, omdat de stukjes mandarijn zwaarder zijn dan water. De schil is lichter dan water en blijft drijven. De schil is zo licht dat de mandarijn met de schil eromheen ook blijft drijven.
Oudere kinderen kunnen een uitgebreidere uitleg zoeken op internet over de dichtheid van een stof met ook andere proefjes.
Dit is de dertiende tip van juf Brigit. Hier vind je tip 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 , 10, 11 en 12!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.