30-jarige inwoner Ouderkerk aan de Amstel verdacht van betrokkenheid bij dode Amsterdam-Rijnkanaal

© PetersHotnews
BREUKELEN - De man die gisteren werd aangehouden voor de dood van de man die in het Amsterdam-Rijnkanaal werd gevonden, is een 30-jarige inwoner van Ouderkerk aan de Amstel. Dat heeft de politie bekend gemaakt via Twitter. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man van 33 uit Zandvoort.
Het slachtoffer werd zaterdag gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal. De politie wilde gisteren nog geen gegevens delen over de verdachte, maar brengt vandaag alsnog de leeftijd en woonplaats van de man naar buiten.
Zaterdag werd een auto uit het kanaal bij Breukelen gehaald met daarin het lichaam van de man uit Zandvoort. De politie ging daar zoeken nadat er een tip was binnengekomen. Al vrij snel was duidelijk dat er sprake moest zijn van een misdrijf. Het slachtoffer was door geweld om het leven gekomen. Hij was eerder op de dag als vermist opgegeven.
Hulp van getuigen, bijvoorbeeld voorbijgangers op de wal, schippers of mensen die een bewakingscamera in de omgeving hebben, is nog altijd welkom bij het rechercheteam dat de zaak onderzoekt. Mensen met tips of informatie kunnen bellen met 0800-6070 of anoniem met 0800-7000.
Meer informatie over de zaak is vanavond te zien in Opsporing Verzocht om 20.25 uur op NPO 1. Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedt zaterdag aandacht aan de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.