Drukke ochtendspits rond Utrecht door afgesloten snelwegen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Door een verkeersongeluk en een autobrand zijn vanmorgen vroeg twee snelwegen rond de stad Utrecht afgesloten geweest. Daardoor zijn al vroeg in de morgen lange files ontstaan.
Bij knooppunt Oudenrijn botsten rond 6.15 uur meerdere auto's tegen elkaar. De A12 ging tot 8.00 uur dicht en daardoor liep voor verkeer uit de richting van Bunnik de vertraging flink op. Bij Arnhem werd een omleiding ingesteld voor weggebruikers die naar Den Haag willen. Ze moesten omrijden naar Rotterdam en de A50 en de A15 nemen.
Op de A28 bij De Uithof moest de brandweer rond 6.00 uur uitrukken voor een brandende auto. De snelweg moest voor de veiligheid dicht en het verkeer naar Amersfoort wordt via Hilversum over de A27 en de A1 geleid. Rond 7.00 uur werd de snelweg weer vrijgegeven.
De ochtendspits werd ook geplaagd door lokale gladheid. De meteorologen van het KNMI hadden tot 9.00 uur code geel afgegeven voor de Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland. Ze waarschuwden dat het natte wegdek opgevroren kon zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.