Bewoner gewond bij woningoverval op klaarlichte dag in centrum Utrecht

© Michiel van Beers
UTRECHT - In het centrum van Utrecht is een woning op klaarlichte dag overvallen. Rond drie uur 's middags drongen meerdere overvallers een huis aan de Griftstraat binnen. De bewoners waren op dat moment thuis.
De overval werd opgemerkt door een onwonende, die de politie belde. Toen de daders naar binnen gingen ontstond een worsteling met de bewoner. Deze is hierbij gewond geraakt. Over de aard van de verwondingen kan de politie nog niets melden, wel dat de man wordt nagekeken door ambulancepersoneel.
Even later gingen de verdachten ervandoor met een buit. Volgens een omstander zouden zij alleen een laptop meegenomen hebben. Ze zijn gevlucht via de Graanstraat.
De verdachten zijn mogelijk vier jongens van ongeveer 16 jaar. Een van hen droeg een zwarte jas met een lichtblauwe broek. Een andere dader had een donkerblauwe jas aan met een zwarte broek. De derde verdachte droeg een zwarte trainingsbroek met rode strepen en de laatste een zwarte gewatteerde jas. Volgens getuigen hadden ze ook capuchons op.
De politie vraagt getuigen om zich te melden. En mensen die de verdachten zien moeten het alarmnummer 112 bellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.