Opnieuw verdachte gearresteerd voor moord Derk Wiersum

Op 18 september vorig jaar werd advocaat Derk Wiersum doodgeschoten bij zijn huis
Op 18 september vorig jaar werd advocaat Derk Wiersum doodgeschoten bij zijn huis © ANP
ROTTERDAM/UTRECHT - De politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden voor de moord op advocaat Derk Wiersum. Het is een 31-jarige Rotterdammer die maandag in Amsterdam is gearresteerd. Hij wordt verdacht van het medeplegen van de moord.
De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en is voor veertien dagen vastgezet. Hij zit in beperking en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. Na zijn arrestatie zijn op twee plekken in Amsterdam en Rotterdam doorzoekingen gedaan.
Derk Wiersum werd in september bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Hij was de advocaat van Nabil B., die als kroongetuige belastende verklaringen heeft afgelegd over verondersteld topcrimineel Ridouan T. uit Vianen. Eerder werd ook de broer van Nabil B. vermoord.
In de moordzaak-Wiersum zitten nog twee verdachten vast. Het gaat om de 36-jarige Giërmo B. uit Almere, die ook verdacht wordt van het medeplegen van de moord. De andere verdachte is een man van 26 jaar uit Soest. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Wat de exacte rol van deze beide verdachten is geweest, wordt onderzocht.
Afgelopen maandag verlengde de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam ook het voorarrest van Anouar T. uit Maarssen, de neef van Ridouan T. De neef zou de moord op Wiersum hebben gecoördineerd, zo maakte het OM eerder bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.