Knappe oefenzege FC Utrecht tegen Duitse topploeg Leverkusen

© Namen & Rugnummers
UTRECHT - FC Utrecht heeft een oefenduel tegen Leverkusen'04 met 4-3 gewonnen. Bij rust was het al 2-0 voor de ploeg van John van den Brom. De wedstrijd tegen de ploeg van Peter Bosz, die zesde staat in de Bundesliga en dit jaar in de Champions League speelde, werd gespeeld tijdens het trainingskamp in het Spaanse La Manga. Club-tv van de Duitse club zond de wedstrijd live uit. U kunt hem hier terugkijken.

EERSTE HELFT

FC Utrecht, dat startte zonder Justin Hoogma, moest al vroeg wisselen. Willem Janssen en Adam Maher raakten geblesseerd en werden vervangen door Urby Emanuelson en Mitchell van Rooijen. Desondanks kwam Utrecht in de 17e minuut na een messcherpe counter op voorsprong door Adrián Dalmau. Twintig minuten later schoot Sean Klaiber van 20 meter de 2-0 binnen.
Sean Klaiber wordt gefeliciteerd na de 2-0
Sean Klaiber wordt gefeliciteerd na de 2-0 © Namen & Rugnummers
Even later moest ook Maarten Paes geblesseerd naar de kant. De doelman werd vervangen door Fabian de Keijzer. In het verloop van de eerste helft werd niet meer gescoord.

TWEEDE HELFT

Waar een fel Leverkusen verwacht mocht worden, was het FC Utrecht dat na rust als een raket uit de startblokken schoot. Van Overeem bereikte Gustafson en die bediende Kerk: 3-0. De marge van drie hield niet lang stand. Joris van Overeem leverde bal simpel in bij Kai Havertz en die schoot de 3-1 binnen.
Na een uur werd Adrián Dalmau, die zijn rentree maakte na een langdurige blessure, gewisseld. Zijn vervanger was Issah Abass. In het laatste kwartier begon het grote wisselen en maakten Gabriël Culhaci en Eros Maddy hun opwachting. Kort daarna verkleinde Leverkusen via Kevin Volland de marge tot één: 3-2. Drie minuten voor tijd bepaalde Abass op aangeven van Maddy de stand op 4-2. Kai Havertz bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-3.