Logé gewekt door brand Maartensdijk, redt slapend echtpaar

© Menno Bausch
MAARTENSDIJK - In Maartensdijk is vannacht brand uitgebroken in een woning aan de Koningin Julianalaan. Daarbij is de benedenverdieping van het huis volledig uitgebrand, meldt de brandweer. Ook de bovenverdieping heeft zware rook- en roetschade opgelopen.
Het vuur ontstond even voor 04.00 uur in de woonkamer, waar een logé lag te slapen. Deze werd wakker door de geur en de warmte, en waarschuwde een echtpaar dat boven lag te slapen. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. De tekst gaat verder onder de video.
De bewoners konden op tijd de woning verlaten, maar zijn uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis omdat zij rook hadden ingeademd. Vanwege de situatie werd al snel opgeschaald naar 'grote brand'. Dit betekent doorgaans dat er meerdere tankautospuiten ter plaatse komen. Het vuur was rond 04.45 uur gedoofd.
De benedenverdieping van het huis is volledig uitgebrand.
De benedenverdieping van het huis is volledig uitgebrand. © Menno Bausch
Het pand is voorlopig onbewoonbaar. Aanvankelijk leek het alsof de naastgelegen woningen rookschade hadden opgelopen, maar dit bleek later mee te vallen. Omwonenden kunnen weer terug in hun woning.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.