Goede reeks FC Utrecht eindigt na vermakelijk duel met Feyenoord

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft niet voor de derde keer op rij weten te winnen in de Eredivisie. In een vermakelijke wedstrijd was Feyenoord met 1-2 te sterk. Uitgerekend Jens Toornstra, die voor de Utrechters voetbalde, scoorde de winnende.
Het elftal van John van den Brom begon uitstekend aan de wedstrijd. Dit leidde tot een grote kans voor Issah Abass. Zijn schot van dichtbij ging hoog over. De aanvaller startte in plaats van de geblesseerde Jean-Christophe Bahebeck en had goede herinneringen aan de vorige ontmoeting met Feyenoord, die in 1-1 eindigde. Abass maakte de Utrechtse goal.

VERMAKELIJK

Na de sterke openingsfase kregen de Rotterdammers controle, maar kansen creëeren lukte niet. Hun eerste schot op doel was raak. Orkun Kökcü scoorde na een kwartier prachtig met een afstandspegel. Binnen de kortste keren stond het alweer gelijk. Justin Hoogma torende boven zijn tegenstander uit en kopte hard raak uit een corner: 1-1.
De eerste helft bleef vermakelijk in een nagenoeg uitverkocht stadion Galgenwaard. FC Utrecht was beter en creëerde mogelijkheden. De grootste kans was voor Gyrano Kerk, die net voorlangs schoot. De uitploeg stelde daar een schot op de paal tegenover.

TOORNSTRA

In tegenstelling tot de openingsfase van de eerste helft was Feyenoord sterker in het begin van de tweede helft en had het veel balbezit. Dit resulteerde in de 1-2 voor Feyenoord via een mooi schot van Toornstra. Hij speelde bijna vijftig duels voor de Domstedelingen, waarna hij in 2015 de overstap maakte naar Feyenoord.
FC Utrecht ging op jacht naar de gelijkmaker en was daar dicht bij via pogingen van Simon Gustafson en Sean Klaiber. Die laatstgenoemde schoot nog een bal op de paal. Feyenoord kreeg eveneens mogelijkheden en raakte ook de paal.

RODE KAART

De laatste tien minuten moest FC Utrecht met tien man verder door een rode kaart voor Justin Hoogma. Hij voorkwam met een overtreding dat Sinisterra kon doorbreken. Na de rode kaart wist FC Utrecht niet meer gevaarlijk te worden.
15' Orkun Kökcü [0-1]
17' Justin Hoogma [1-1]
50' Jens Toornstra [1-2]
Door de nederlaag zakt FC Utrecht naar de zesde plaats op de ranglijst. Nummer vijf Feyenoord heeft maar twee punten meer. Het gat met PSV, dat derde staat, is vijf punten. Na een trainingskamp speelt FC Utrecht de eerstvolgende competitiewedstrijd uit tegen PEC op 17 januari.