FC Utrecht is Groningen ook in beker de baas

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft anderhalve week na de zege in de competitie donderdag ook in de strijd om de KNVB-beker gewonnen van FC Groningen. In Groningen werd het opnieuw 1-0 voor de ploeg van trainer John van den Brom. Het enige doelpunt, dat de Utrechters een plaats in de achtste finales bezorgde, werd gemaakt door invaller Issah Abass.
De Ghanees was in de 62e minuut in het veld gekomen voor de geblesseerde Fransman Jean-Christophe Bahebeck, die met een op het oog flinke knieblessure het veld verliet. Abass stond er nog geen 10 minuten in toen hij op aangeven van Gyrano Kerk de score opende. FC Groningen kreeg daarna enkele grote kansen, maar Utrecht-doelman Maarten Paes redde knap op schoten van Ahmed El Messaoudi en Romano Postema.
De 0-1 van Issah Abass.

WEINIG KANSEN

De thuisploeg werd gecoacht door assistent Adrie Poldervaart die de geschorste Danny Buijs op de bank verving. Hij zag zijn doelman Sergio Padt al na 5 minuten nog net een vinger tegen de bal krijgen waardoor Kerk, gehinderd ook door verdediger Mike te Wierik, geen vrije doortocht had. Het was de enige grote kans voor rust, kort na de pauze gevolgd door een poging van Sander van de Streek, de Utrechtse aanvaller die naast schoot. Niet veel later kwam Abass het matige duel beslissen.

LOTING

FC Utrecht voegt zich door de zege toe aan de laatste zestien teams in de KNVB-beker. Zaterdag is de loting.