Ook AZ straft FC Utrecht af

Boadu ontsnapt aan Maher
Boadu ontsnapt aan Maher © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft opnieuw fors verloren in de eredivisie. Na de 4-0 in Amsterdam tegen Ajax volgde een 3-0 nederlaag tegen AZ.
De highlights van FC Utrecht - AZ
Koopmeiners brak de score open met een van richting veranderde vrije trap. Idrissi maakte nog voor rust 0-2, waarna FC Utrecht een strafschop onthouden werd na een handsbal van een speler van AZ. In de tweede helft maakte Boadu na vijf minuten de 0-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.
Van FC Utrecht ging aanvankelijk de meeste dreiging uit. Sander van de Streek, Sean Klaiber en Simon Gustafson konden echter niet tot scoren komen. AZ, dat een beetje laks aan het duel was begonnen, kwam fortuinlijk op voorsprong. Uit een vrije trap schoot Koopmeiners via Gyrano Kerk in de muur raak (0-1). Idrissi verdubbelde de voorsprong uit een fraaie aanval (0-2). Kort na de rust beslisten de twee kersverse internationals van AZ het duel. Calvin Stengs gaf onzelfzuchtig af op Boadu, die de bal in het lege doel kon lopen: 0-3.
Voor de twee hoofdtrainers John van den Brom (FC Utrecht) en Arne Slot (AZ) was het duel pikant. Slot was de afgelopen twee seizoenen assistent van Van den Brom bij AZ.
24' Koopmeiners [0-1]
31' Idrissi [0-2]
50' Boadu [0-3]
Dankzij de zesde overwinning op rij, in alle competities met een doelsaldo van 24-0, blijft AZ in de eredivisie stevig op de tweede plaats staan. Met negen punten minder neemt FC Utrecht voorlopig de vijfde plek in.