Van de Sanden heeft plezier weer terug in voetbal

Van de Sanden op archiefbeeld
Van de Sanden op archiefbeeld © Orange Pictures
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - Shanice van de Sanden heeft weer plezier in het voetballen. Het resulteerde vrijdag in een glansrol tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (0-8). Van de Sanden maakte in Izmir niet alleen het openingsdoelpunt, maar ze gaf daarna ook maar liefst vier assists.
"M'n teamgenoten hebben voor me geteld, het waren er inderdaad vier", zei de aanvalster van Olympique Lyon met een knipoog bij SBS9. "Dat is lekker, dit doe je niet iedere wedstrijd."
Van de Sanden was het plezier even kwijt na het WK, dat voor haar persoonlijk teleurstellend verliep. Hoewel ze met Oranje de finale haalde, kon de rechtsbuiten zich niet onderscheiden. Van de Sanden raakte tijdens het toernooi zelfs haar basisplaats kwijt. "Het plezier was even weg. Nu voel ik me weer fris, fit en goed. Ik ben met een mental coach gaan zitten en heb zelf wat dingen op papier gezet. Daarmee ben ik aan de slag gegaan. Het is voor mij zaak om rustig te blijven, ik hoef het niet direct in de eerste actie al te laten zien. Een wedstrijd duurt namelijk 90 minuten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.