Sober FC Utrecht naar tweede ronde KNVB-beker

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft eenvoudig de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. Het elftal van trainer John van den Brom won de uitwedstrijd tegen Excelsior'31: 1-4.
FC Utrecht verslaat Excelsior'31 zakelijk met 1-4
Leon Guwara en Adam Maher scoorden al voor rust in Rijssen. Maher benutte een strafschop na een overtreding van Niek Davina op Sander van de Streek. Invallers Issah Abass en Simon Makienok, die zijn rentree maakte met een invalbeurt na lang blessureleed, troffen in de tweede helft doel voor de huidige nummer vijf van de eredivisie.
Bij een achterstand van 0-3 liet Hielke Penterman doelman David Jensen van FC Utrecht kansloos. Excelsior'31 staat elfde in de derde divisie zaterdag. De club stuntte in het verleden tegen de profs van Willem II en Excelsior uit Rotterdam in de KNVB-beker.

LOTING

FC Utrecht voegt zich door de overwinning toe aan de 32 teams die nog kans maken op bekerwinst. Aankomende zaterdag is de loting voor de tweede ronde, die wordt gespeeld op 17, 18 en 19 december.
EXCELSIOR'31 - FC UTRECHT
9' Leon Guwara [0-1]
41' Adam Maher (pen.) [0-2]
71' Issah Abass [0-3]
76' Hielke Penterman [1-3]
90' Simon Makienok [1-4]