IJsselmeervogels knikkert FC Den Bosch uit de beker

Feest op de Westmaat na de zege op FC Den Bosch
Feest op de Westmaat na de zege op FC Den Bosch © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft zijn reputatie van cupfighter weer meer dan waargemaakt. De Rooien wonnen op De Westmaat in de 1e ronde van de KNVB beker met maarliefst 3-0 van FC Den Bosch.
Danny van den Meiracker bracht IJsselmeervogels op koers
Danny van den Meiracker bracht IJsselmeervogels op koers © website IJsselmeervogels
De profs uit Den Bosch kwamen al vroeg in de wedstrijd in een hachelijke positie terecht toen Vaïssänen zwaar bestraft werd voor het vasthouden van Van den Meiracker. Scheidsrechter Pérez trok rood en legde de bal op de stip. Van den Meiracker ging zelf achter de bal staan en schoot IJsselmeervogels al na 24 minuten op voorsprong.
In de tweede helft liep IJsselmeervogels de eerste divisionist onder de voet. FC Den Bosch, dat al dagen kampt met een buikgriepvirus binnen de selectie, had geen antwoord meer op de aanvalsdrang van de koploper van de tweede divisiel. Na een uur spelen schoot De Harder via de onderkant van de lat 2-0 binnen. Acht minuten later maakte El Azzouti er definitief een eind aan met de 3-0.
Zo kan IJsselmeervogels zich gaan opmaken voor de loting voor de tweede ronde.
IJsselmeervogels - FC Den Bosch 3-0
24' Vaïssänen [Rood]
24' Van den Meiracker [1-0]
62' De Harder [2-0]
70' El Azzouti [3-0]