't Goylaan Utrecht komt er slecht vanaf in Meldpunt Onveilig Verkeer

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De 't Goylaan in Utrecht wordt tot nu het vaakst genoemd als gevaarlijke plek in de provincie. In het Meldpunt Onveilig Verkeer van RTV Utrecht worden meerdere trajecten van die weg aangegeven, en worden die meldingen bovendien nog eens bevestigd door veel andere deelnemers aan het meldpunt.
De kruising van de 't Goylaan met de Constant Erzeijstraat wordt deze week het meest genoemd door mensen die gehoor geven aan de oproep van RTV Utrecht. Ook de rotonde die de stadsboulevard in Hoograven met de Waterlinieweg verbindt scoort tot nu toe hoog in het meldpunt.

OP DE SCHOP

Hoewel het hoge aantal meldingen niet bewijst dat de 't Goylaan daadwerkelijk gevaar oplevert, maakt het wel duidelijk dat veel Utrechters zich zorgen maken. Ook ondersteunt de peiling een conclusie die onderzoeksbureau DTV twee weken geleden trok: de kruising die door veel weggebruikers voor een rotonde wordt aangezien zorgt voor gevaarlijke situaties en zou grondig op de schop moeten.
GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk heeft de gemeenteraad beloofd dat ze op korte termijn de maatregelen gaat nemen die het onderzoeksbureau voorstelt. Zo komen er extra strepen op het wegdek. Voor de lange termijn moeten er ingrijpender maatregelen komen. DTV adviseert om het aantal auto's op de 't Goylaan drastisch te verminderen en van de veelbesproken kruising een echte rotonde te maken.

VERKEERSVEILIGHEID

Inwoners van de provincie en RTV Utrecht nemen samen twee weken lang de verkeersveiligheid in Midden-Nederland onder de loep. Inmiddels zijn er meer dan 1300 plekken op een digitale kaart aangegeven waar weggebruikers gevaar zouden lopen. Ook is het mogelijk om op die plekken te stemmen. Dat is tot nu toe zo'n 7.000 keer gedaan.
De meldingen gaan opvallend vaak over gevaarlijke kruispunten, maar ook auto's die te hard rijden maken het verkeer volgens de melders onveilig. Gevraagd naar wie het meeste risico loopt kruisen de meeste inzenders de categorie fietsers aan, gevolgd door automobilisten en voetgangers.
Welke verkeerssituatie vind jij gevaarlijk? Zet 'm op de kaart!
Het meldpunt blijft nog tot en met het Paasweekend open. Ook de andere regionale omroepen hebben een meldpunt voor de wegen in hun provincie ingesteld. Het project wordt ondersteund door de datajournalistieke nieuwsdienst LocalFocus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.