Drie woningen voorlopig onbewoonbaar na brand appartementencomplex Mijdrecht

© Petershotnews
MIJDRECHT - De bewoners van drie woningen in een appartementencomplex in Mijdrecht kunnen voorlopig niet naar huis. In het pand aan de Hertogenstraat brak vanmorgen brand uit. Twaalf woningen werden uit voorzorg ontruimd.
De brand ontstond rond 06.30 uur in één van de appartementen. De woning werd volledig verwoest door het vuur. "Alles is zwartgeblakerd van binnen", zag verslaggever Jiri Glaap.

VEEL ROOK

De rook die vrijkwam bij de brand trok via het portiek ook naar boven naar andere woningen. Daar ontstond daardoor flinke rook en roetschade.
Een aantal woningen is inmiddels geventileerd en schoongemaakt, maar bij twee bewoners is de schade zo groot dat ze voorlopig niet naar huis kunnen. Een van de bewoners zegt zeker zes weken ergens anders te zullen moeten slapen.
Tekst gaat verder onder de video.
Brand in appartementencomplex Mijdrecht

GEEN GEWONDEN

Niemand raakte gewond. Volgens de brandweer staan er twee mensen ingeschreven op het adres waar de brand uitbrak, maar zij waren niet thuis.
Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

TIJDELIJKE OPVANG

Vanwege de rook werden vanmorgen in alle vroegte in totaal twaalf woningen ontruimd. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in de buurt bij basisschool De Fontein totdat ze weer naar huis konden.
Voor de bewoners van de drie woningen die tijdelijk onbewoonbaar zijn, wordt gezocht naar een oplossing. Waar mogelijk worden ze ondergebracht bij familie en vrienden. Er kan ook een hotel voor ze geregeld worden, meldt de brandweer.
© Petershotnews

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.