Nederland klopt Wit-Russen met De Ligt in de basis

© Orange Pictures
ABCOUDE - Het Nederlands elftal heeft deelname aan het Europees kampioenschap van 2020 zo goed als zeker veiliggesteld. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman maakte het zichzelf in Minsk na rust even lastig tegen Wit-Rusland, maar won wel: 1-2.
Oranje heeft op 16 november genoeg aan een punt tegen Noord-Ierland om naar het EK te mogen. Lukt dat niet, dan volgt drie dagen later in Amsterdam tegen Estland een herkansing. Georginio Wijnaldum maakte in de eerste helft de twee doelpunten voor Nederland. Wit-Rusland verkleinde kort na rust via verdediger Stanislav Dragun de achterstand en een laconiek ogend Oranje wankelde even.
Na het doorvoeren van een dubbele wissel keerde de controle terug bij Nederland. Abcoudenaar Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd.