Tiental GVVV houdt punt over aan spektakelstuk in Rijnsburg

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
VEENENDAAL - GVVV heeft een punt overgehouden aan het Tweede Divisie-duel met Rijnsburgse Boys. Op bezoek in Rijnsburg wisten tien Veenendalers, na een vroege rode kaart van Mart de Jong, met een 3-3 eindstand van het veld te stappen.
Rijnsburgse Boys - GVVV in 45 seconden, door Arnold Schenk

UITSTEKENDE START, VROEG ROOD

Een pikstart was er voor GVVV, dat na zeven minuten al op voorsprong stond. Soufiane Laghmouchi stond op de juiste plek na een goede voorzet van Jeremy de Graaf: 1-0.
Even na het half uur moest GVVV verder met tien man, omdat Mart de Jong weggestuurd werd voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De daarop volgende aanval leidde niet tot een kans voor Rijnsburg.

VEEL GOALS

In de vijf minuten voor de pauze was het scoren geblazen. GVVV wist met tien man de score zelfs uit te breiden via Guido Janssen, maar kort daarna werkte Roderick Gielisse de aansluitingstreffer binnen namens de thuisploeg.
Niek Oosterlee: "Een dansje heb ik maar niet gemaakt"
In de tweede helft werd de druk van Rijnsburgse Boys over de Veenendaler defensie te groot. In de 62e minuut werkte Jeroen Meefout, die debuteerde bij zijn ploeg, de 2-2 binnen. Daarna was het billenknijpen voor alles wat GVVV lief heeft.
GVVV COUNTERT NAAR 3-2
De Veenendalers loerden op hun kans uit de counter. De Graaf kreeg die mogelijkheden, maar die benutte hij niet. In minuut 83 zag doelman Johan Jansen de kans om de zojuist ingevallen Sherwin Grot diep te sturen. De spits benutte zijn snelheid en schoot de 3-2 binnen.
GVVV-keeper Johan Jansen: "Bijzondere wedstrijd voor mij"

TOCH NOG GELIJK

In alle euforie was GVVV-goalie Jansen een paar minuten later niet in staat om een inzet van Frank Tervoert tegen de houden: 3-3. In de slotminuten wist Jansen zich nog wel te onderscheiden met enkele belangrijke reddingen, waardoor het bij een gelijkspel bleef.
7' Soufiane Laghmouchi [0-1]
40' Guido Janssen [0-2]
42' Roderick Gielisse [1-2]
62' Jeroen Meefout [2-2]
83' Sherwin Grot [2-3]
86' Frank Tervoert [3-3]
Bijz.
32' Directe rode kaart Mart de Jong (GVVV)
GVVV staat in de Tweede Divisie op de negende plek met 24 punten uit 17 wedstrijden. Het houdt door het gelijkspel Rijnsburgse Boys twee punten onder zich.