LIVEBLOG: FC Utrecht lijdt nederlaag bij Vitesse

De kleine generaal en de ijsbeer. Oftewel Advocaat en Vitesse-trainer Slutsky
De kleine generaal en de ijsbeer. Oftewel Advocaat en Vitesse-trainer Slutsky © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht doet vanavond tegen Vitesse een gooi naar de derde plaats in de eredivisie. Om dat voor elkaar te krijgen moet de ploeg van Dick Advocaat zijn vijfde zege op rij behalen. Vitesse - FC Utrecht is vanaf 19.00 LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.
EINDSTAND 2-1
90'+3 Het is klaar. Vitesse wint en komt op gelijke hoogte met FC Utrecht.
90'+2 Jensen houdt FC Utrecht opnieuw in leven.
88' Dessers met het hoofd nu. Niet moeilijk genoeg om de Portugese doelman van Vitesse aan het wankelen te krijgen.
86' Kerk! De aanvaller snijdt naar binnen, schiet, maar Eduardo redt met de vingertoppen.
85' Jensen voorkomt de 3-1! Ödegaard stuit op de Deen. Het is openhuis nu in de Gelredome.
82' Hoekschop FC Utrecht. Dessers haalt weer de bal weg. Dit keer met een halve omhaal. Van der Maarel had hem kunnen maken als Dessers niet in de weg liep.
81' WISSEL VITESSE: Clark voor Büttner en Bruns voor Beerens.
81' Vitesse komt er even niet meer uit.
78' GOAL! Dessers maakt de aansluitingstreffer. Uit het niets! De net ingevallen Görtler schiet van buiten de zestien meter op doel. De Belg weet de bal met zijn hoofd te verlengen.
Dessers pakt toch weer zijn goaltje mee
77' Op de paal! Letschert kopt de vrije trap op de paal. Dessers is niet voorbereid op de rebound.
76' GEEL: Büttner.
[Advocaat wil een échte spits. De supporters ook]
70' Dessers verpest de vrije trap van Gavory. De Fransman lepelt de bal bekeken voor de goal. Dessers kopt in onmogelijke positie in de handen van de keeper. Achter hem stond Willem Janssen vogelvrij.
69: WISSEL VITESSE: Buitink voor de geblesseerde Darfalou.
65' WISSEL FC Utrecht: Dessers voor Gustafson. Advocaat kiest de aanval.
Ödegaard knalt de 2-0 in de touwen
64' Vrije trap Vitesse. GOAL! Ödegaard maakt er 2-0 van. Zo de kruising in. FC Utrecht laat de wedstrijd in een tijdsbestek van vijf minuten glippen.
58' GOAL! Linssen schuift de 1-0 binnen in de verre hoek. Jensen kan er niet bij. De eerste kans in de tweede helft is meteen raak voor de Arnhemmers.
Linssen schiet Vitesse op voorsprong
56' Vrije trap FC Utrecht. Tannane van heel ver. De bal lijkt naast te gaan, maar de keeper raakt hem voor de zekerheid aan. Levert FC Utrecht een hoekschop op. De Utrechters houden er uiteindelijk niks aan over.
55' GEEL: Klaiber. Hij komt met hoog been in op Linssen.
54' FC Utrecht tankt vertrouwen. Een goed lopende aanval. De bal beland voor de voeten van Van Overeem die besluit te schieten. Het schot van de middenvelder wordt geblokt.
46' We zijn weer begonnen.
46' WISSEL FC Utrecht: Van de Streek komt erin voor Urby Emanuelson.
45' Het is rust.
45' Kerk is er door over rechts. De aanvaller gaat zestien in en gaat voor eigen succes. Het schiet op de benen van doelman Eduardo. De beste kans van de eerste helft.
44' Büttner schiet hoog over.
42' GEEL: Kerk. Hij moet aan de noodrem trekken als hij de bal dom verspeelt aan Darfalou.
39' FC Utrecht loopt achter de feiten aan. Volgens Gert Kruys ondermeer door een laconieke houding van mannen als Gustafson en Emanuelson.
38' Wat een kans voor Darfalou! Hij kopt naast. Grootste kans tot nu toe.
37' Scherpe voorzet Foor vanaf links. Janssen ruimt op ten kosten van een hoekschop.
33' Gevaarlijke kopkans voor Kerk, maar hij schampt de bal met zijn hoofd. Eduardo kan de bal oppakken.
Het is condoom-voetbal. Veiligheid voor alles
Pieter van Schaick
33' FC Utrecht is nu 300 minuten zonder tegengoal.
26' Weer een counter van Vitesse. Darfalou is er vandoor, maar Letschert kan ingrijpen. Het blijft 0-0.
21' Opportunistische voorzet van Klaiber. Vitesse kan overnemen en meteen gevaar stichten. Het schot van de Arnhemmers wordt geblokt. Gevaar geweken.
19' Mogelijkheid voor Vitesse. Beerens schiet van een meter of zeventien naast.
Beide ploegen nemen geen enkel risico
Gert Kruys
15' Vitesse blijft dreigend. FC Utrecht moet nog wat fine-tunen.
9' FC Utrecht heeft even gejaagd en zakt nu in. Eerste hoekschop voor Vitesse. Kort genomen. Linssen kopt naast en staat buitenspel.
5' Vier minuten gespeeld in Arnhem. En dus wordt er stil gestaan bij de verloren nummers vier van de clubs. Theo Bos en David di Tommaso.
2' In twee minuten tijd gaan achtereenvolgens Gustafson en Letschert naar de grond na een klap van Thelander. Letschert moet opgelapt worden. Hij loopt als een aangeslagen bokser.
2' FC Utrecht klapt er lekker op. De eerste hoekschop is binnen. Het levert geen doelpunt op.
1' Kerk zorgt meteen voor paniek bij Vitesse achterin.
1' FC Utrecht heeft afgetrapt.
Scheidsrechter: Makkelie
- FC Utrecht is in Arnhem 4 wedstrijden op rij zonder nederlaag.
- In de Gelredome won Vitesse 5 van de laatste 7 eredivisiewedstrijden.
- FC Utrecht won de laatste 4 eredivisiewedstrijden. De laatste keer dat FC Utrecht 5 competitieduels op rij won, was in april - augustus 2017.
- FC Utrecht hield nog nooit de 'nul' in Arnhem. FC Utrecht-doelman David Jensen heeft nu twee duels op rij geen doelpunten tegen gehad.
- Vitesse-trainer Leonid Slutsky en Dick Advocaat stonden in de Russische competitie 3 keer tegenover elkaar als coach. Advocaat won met Zenit Sint-Petersburg 2 van die partijen, en 1 keer werd het gelijk tegen het Krylya Sovetov Samara van Slutsky.

OPSTELLINGEN

Vitesse: Eduardo; Karavajev, Thelander, Clarke-Salter, Büttner; Ödegaard, Bero, Foor; Beerens, Darfalou, Linssen
FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, v.d.Maarel; Gustafson, v.Overeem, Gavory; Tannane, Kerk, Emanuelson