Inhaalderby IJFC-Lopik eindigt onbeslist

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
IJSSELSTEIN/LOPIK - De derby in de Tweede klasse B tussen IJFC en Lopik heeft geen winnaar opgeleverd. Het inhaalduel in IJsselstein eindigde in 1-1.
De wedstrijd moest ingehaald worden, omdat op de oorspronkelijke speeldag de regen zorgde voor bobbels onder de kunstgrasmat.
Een korte samenvatting van IJFC-Lopik door Arnold Schenk

VOORSPRONG IJFC

Na ruim een kwartier zette Kevin Thie de thuisploeg op voorsprong. Het was een terechte voorsprong voor de IJsselsteiners, want Lopik wist geen vuist te maken aan de blauw-witte zijde van Sportpark Groenvliet.
IJFC-trainer Patrick Hilhorst: "We hebben acht kansen gehad dat we een goal konden maken"

LATE GELIJKMAKER

In de tweede helft kreeg IJFC genoeg kansen om de score uit te breiden, maar dat lukte niet. In de slotfase kreeg Lopik wel weer hoop en dat resulteerde vijf minuten voor tijd in de gelijkmaker. Jonathan Werne scoorde met het hoofd de 1-1 via de binnenkant van de paal.
Jonathan Werne (Lopik): "We kwamen niet aan voetballen toe"

RODE KAART

In de blessuretijd kreeg IJFC-verdediger Maikel van der Linden nog een directe rode kaart na een overtreding op Lopik-doelman Twan Schimmel. In de verhitte slotminuten viel geen doelpunt meer, waardoor de derby onbeslist eindigde. Na afloop kreeg IJFC-keeper Michael Maaswinkel ook nog rood van de scheidsrechter.
Ruben van Rooijen (IJFC): "Lopik viert een punt, voor ons is dit een verlies"
18' Kevin Thie [1-0]
86' Jonathan Werne [1-1]
Bijz.
90' Directe rode kaart Maikel van der Linden (IJFC)
Na afloop kreeg keeper Michael Maaswinkel (IJFC) ook nog een rode kaart
Door de puntendeling komt IJFC op 13 punten uit zeven duels. Het blijft vijfde in de Tweede klasse B, op vier punten achterstand van koploper Delta Sports'95. Lopik stijgt naar de zesde plaats. Het staat op 10 punten uit zeven wedstrijden.